Förberedande träning

Förberedande träning

Jag är ju en nybörjare vad gäller paddling. Men jag hoppas hinna få tillräckligt med kunskaper och erfarenheter för att genomföra mitt äventyr säkert.Därför tar jag varje chans nu under våren att öva. Vintern höll sitt grepp länge så träningen kom igång sent.

Det är fortfarande kallt i vattnet, och jag har ännu inte skaffat torrdräkt. Förmodligen skulle det vara bra att ha, både ur bekvämlighetssynpunkt men även med tanke på säkerheten.

Vid senaste paddlingstillfället jag var med på vid Pampas med gänget från Melker blåste det upp och haglade precis innan vi skulle lägga i kajakerna. Det var lite pirrigt måste jag erkänna. Hur kraftig skulle vinden bli? Skulle jag som nybörjare klara att hänga på de mer erfarna paddlarna?

 

Men det visade sig dels att kajaken – eller båten som alla andra tydligen säger – hanterade vågorna fint och det inte alls var så kallt som jag befarat ute på sjön. Man sitter ju fint inkapslad under kapellet så vad det är för väder utanför spelar inte så stor roll.

Och fördelen med att ge sig ut i riktigt dåligt väder är ju att det bara kan bli bättre. Vilket det blev. Hade vi bara väntat några minuter så hade vi helt sluppit ovädret som drog förbi och fått paddla i idel solsken.


Älterer Post Neuerer Post

Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen