Melker Arkö - en innovativ paddel tillverkad av linfiber

Melker Arkö - en innovativ paddel tillverkad av linfiber

Nu lanseras Melker Arkö, en helt unik paddel där innovativ design, hantverkartraditioner, naturlig skönhet och högsta möjliga tekniska prestanda möts.

Med Melker Arkö fortsätter vi att leda vägen för innovation, hållbarhet, hantverk och design. Genom att kombinera materialets naturliga skönhet med högsta möjliga tekniska prestanda - har vi skapat en helt unik paddel - där vår förnyelsebara och tekniskt avancerade linfiber ger utmärkta materialegenskaper till vår välkonstruerade design.

Med paddelns mellanstora och väl avvägda bladdesign, möter Melker Arkö de allra flesta paddlares högt ställda krav på en primär paddel, med ett bra grepp som går mycket lätt genom vattnet för kraft och fart framåt. Bladformen erbjuder också en exakt och följsam kontroll - samtidigt som det är skonsamt för axlar och leder vid en lägre, mjukare och mer avslappnad paddelföring.

Melker Arkö har ett ergonomiskt skaft med ovalt grepp - vilket ger en intimare och mer komfortabel känsla - samtidigt som det erbjuder en mjuk och effektiv paddling med exakt bladkontroll.

För enkel delning och smidig justering är Melker Arkö utrustad med KajakSports världsledande och lättanvända lösning, vilken ger helt fri bladvinkel och 10 cm justeringsmån i längd (210-220 cm).


Materialval och egenskaper

Genom att använda naturlig, högpresterande och lokalt odlad linfiber får Melker Arkö både högsta möjliga mekaniska egenskaper och minskad klimatpåverkan.

Den linfiber vi valt att använda, AmpliTex™ från Schweiziska Bcomp, är optimerad för att ge Melker Arkö en hållbar lättviktskonstruktion med optimal styrka och styvhet.

Vår konstruktion och materialval ger också naturligt en högre vibrationsdämpning - vilket resulterar i en mer följsam och lätthanterad paddel.

- Med Melker Arkö har vi samlat våra kunskaper och erfarenheter inom innovation, hantverk, design och biobaserade material och skapat en helt unik paddel, en noggrant konstruerad partner för ett liv på vattnet, säger Pelle Stafshede.

 

Specifikationer

Längd - 210-20 cm
Skaft - Ø 29 mm
Blad - 48 x 16,5 (627 cm²)
Vikt - 950 g

 

TILL PRODUKTSIDAN FÖR MELKER ARKÖ


Older post Newer post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published