Melker Adventures Camp Arnön (20-22/7) - exklusiv tre dagars kajakkurs där allt är inkluderat

Melker Adventures Camp Arnön (20-22/7) - exklusiv tre dagars kajakkurs där allt är inkluderat
Melker Adventures Camp Arnön med Happie Camp.
 
Tillsammans med våra allra bästa vänner @ Happie Camp lanserar vi nu Melker Adventures Camp Arnön - exklusiv tre dagars kajakkurs där allt är inkluderat - med utgångspunkt i den storslagna vänerskärgården.
 
De mäktiga och varierande klippformationerna i den värmländska skärgården är skapad av naturens mest kompromisslösa och outtröttliga arkitekt – vattnet. Skapt under istiden och formad under det enorma trycket från Vänerns kilometerdjupa is då sjön är en av Europas största insjöar.
 
Här vill vi lära dig att paddla!
 
Melker Adventures är vårt upplevelsekoncept där vi arrangerar turer och kurser med proffesionella instruktörer och guider från Melker-familjen.
 
Ett perfekt sätt att få nya upplevelser och ny kunskap - på ett tryggt och säkert sätt - samtidigt som du träffar likasinnade.
 
Denna exklusiva kajakkurs är för dig som i mindre grupp (max sex personer) vill lära dig grunderna i kajakpaddling och börja utvecklas som paddlare. Antagligen har du prövat på att paddla någon gång tidigare, kanske har du funderat på att skaffa en egen kajak - eller så har du inte paddlat alls och vill lära dig lite mer på en gång.
 
Vi går igenom de mest användbara teknikerna för att du ska få bra koll på din kajak och kunna klara dig själv på vattnet.
 
Ni bor två nätter i bekväma och lyxiga kanvastält på Arnön (delat boende, två personer/tält). När ni kommer till tältet är det redan bäddat och handdukar finns att tillgå.
 
I detta paket ingår även Happie Camps matkasse för hela vistelsen. Recepten är plant based gourmet och anpassade för att lagas på Primus utekök som finns i tältet. Alla råvaror är ekologiskt odlade och, så långt det är möjligt, närproducerade.
 
Under hela vistelsen har ni fri tillgång till Melkerkajaker, paddlar och flytvästar. Så om ni vill paddla mer än vad kursen erbjuder kan ni smyga upp tidigt för att paddla i soluppgång eller i rosa skimmer vid solnedgången.
 
Efter avslutad kurs har du tillräckligt med kunskap för att göra egna dagsturer i skyddad innerskärgård och mindre sjöar.
 
Kursmoment (kursen motsvarar gult Paddelpass)
 
- Kajakens delar
- Kajakutrusnting
- Säkerhetsutrustning
- Effektiv packning
- Bära kajak (Lastad/Olastad)
- Kliva i och ur
- Sittställning
- Effektiv framåtpaddling
- Svänga med hjälp av paddeln
- Sveptag
- Backtag
- Bromstag
- Styra med hjälp av roder
- Balans i kajaken med hjälp av stöttning
- Kamraträddning
- Självräddning
 
Vi ger också möjlighet till avkoppling och eget upptäckande under våra tre dagar tillsammans. Ta av dig skorna och promenera längs vattnet bland de vackra dvärgtallarna. Stanna till och lägg dig ner en stund på de solvarma klipporna och lyssna på vågorna som slår mot klipporna. Djupdyk i boken som du länge längtat efter att läsa. Lyssna på fågelkvittret men glöm inte att njuta av att lyssna på tystnaden.
 
 
Incheckning:
Camp Arnön, Värmland
Måndag 20/7, 15.00
Utcheckning:
Camp Arnön, Värmland
Onsdag 22/7, 12.00
 
Pris:
8900 kr/person (max 6 deltagare)
Allt inkluderat; kajakkurs, boende (delat boende, två personer/tält), mat och fri tillgång till kajak med tillhörande utrustning.

Older post Newer post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published