Melker of Sweden är Årets Formbärare

Melker of Sweden är Årets Formbärare

Melker of Sweden är Årets Formbärare

Värmlandsbaserade Melker of Sweden är Årets Formbärare i Värmland. Priset delas ut av Svensk Form över hela landet och går till personer, organisationer eller företag som på olika sätt spelar en stor roll för utvecklingen av form- och designområdet i sin region.

 

Anders Thorén (från samarbetspartnern Löfbergs) premiärpaddlar världens första 3D-printade och kaffesäckslaminerade SUP-bräda.

 

- Vår idé är att återvinna material för att skapa skräddarsydda produkter i ett helt cirkulärt ekosystem. Utan att göra avkall på vare sig produktegenskaper eller design. Det här priset är ett bevis på att vi lyckats, säger Pelle Stafshede, vd och kreativ chef på Melker.

 

Juryns motivering:

”Melker of Sweden vill förändra friluftsbranschen genom att tillverka så snygga och miljövänliga friluftsprodukter som möjligt. Longboards och kajaker 3d-printas i nya material, som utvecklas i biokompositmaterial på lokalt sågspån och gamla kaffesäckar. Genom design med wow-känsla och delnings-tjänster, får man också kunderna att vara med på äventyret på väg mot en bättre värld.”

 

Stort intresse

Melker of Sweden har sedan starten 2015 haft en vision om att kunna tillverka innovativa friluftsprodukter med så liten miljöpåverkan som möjligt. I år lanserade företaget ett nytt koncept där man använder lokala och biobaserade restmaterial, bland annat kaffesäckar från Löfbergs, för storskalig 3D-printning av kajaker, longboards och SUPar (ståbrädor för paddling).

- Vi premiärvisade faktiskt världens första 3D-printade och kaffesäckslaminerade SUP-bräda på PADDLExpo i Nürnberg i helgen. Den väckte stort intresse, både idé- och designmässigt, säger Pelle Stafshede.

- Vi jobbar med det cirkulära i både stort och smått, och gärna tillsammans med andra. Extra kul att vara med på ett hörn när idén och drivkraften finns alldeles runt knuten, säger Anders Thorén, pressansvarig på Löfbergs.

 

Den som är nyfiken på Melker of Swedens design och produkter är välkommen till Melkers Showroom i Magasin 2 på Bryggudden i Karlstad, granne med Löfbergs kaffeskrapa.

 

För mer information:

Pelle Stafshede, Melker of Sweden, tfn: 0733-16 95 35, pelle@melkerkayaks.se

Jessica Edlom, Svensk form Värmland, tfn: 070-233 57 95, jessica@andyellow.se

 

Högupplösta bilder:

https://www.dropbox.com/sh/9foq1sm9f57b732/AADdiEh6kdy_sD3fr3MHG2oKa?dl=0


Older post Newer post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published