Köp inte våra produkter!

Köp inte våra produkter!
Pressmeddelande
Stockholm/Karlstad, 2020-11-27

 

 

Köp inte våra produkter!
Abonnera och dela på dem med andra istället.

 

Melker of Sweden har sedan starten 2015 haft det högt uppsatta målet att helt och hållet förändra industrin inom vattensport och har sedan dess hyllats och prisats av branschen.

 

Nu vill de inte sälja sina produkter längre.

 

 

Som ett mer hållbart alternativ till konventionell konsumtion och det typiska sättet att sälja och konsumera produkter lanserar nu Melker of Sweden sitt nya koncept inom delningsekonomi Melker Move.

 

Delningstjänsten är ett klimatsmart alternativ till traditionellt ägandeskap och ett sätt att göra livet enklare för användaren - samtidigt som de minskar förbrukningen av naturens resurser - dela istället för att äga!

 

Till webben: www.melkermove.se

 

- Det är många som drar sig för att köpa tex en kajak, eftersom de inte kommer att använda den tillräckligt ofta för att rättfärdiga ett köp. En annan anledning är att förvaring av just kajaker är väldigt utmanande, särskilt stads- och vattennära. Slutligen är det inte miljömässigt hållbart att alla skall äga en egen kajak.

 

- Vi har alltid lagt hög vikt vid hållbarhetsfrågor och det genomsyrar hela vår verksamhet. Det finns en stor potential i att applicera delningsekonomi på våra produkter då det kan öka användningen av de produkter vi producerar. Det är eftersträvansvärt av en rad olika anledningar, där det miljömässigt hållbara är den starkaste, säger Pelle Stafshede, VD och grundare av Melker of Sweden.

 

 

Hur funkar Melker Move?

 

Med ett abonnemang på Melker Move får användaren möjlighet att på ett enkelt och tryggt sätt träna och uppleva kajakpaddling - precis så mycket du vill. När du vill!

 

Melker Move är en innovativ och hållbar tjänst där de erbjuder sina privat- och företagskunder att tillsammans eller på egen hand använda deras produkter för träning, upplevelse och friskvård - utan att behöva trängas på gymmet.

 

Bokning av paddelpass görs smidigt via det intuitiva bokningssystemet, nya tränings- och paddlingspolare hittas enkelt i deras community med andra abonnenter och upplåsning görs såklart med mobilen.

 

I ett abonnemang på Melker Move ingår allt;
  • Säker och enkel förvaring av all utrustning i direkt anslutning till vattnet.
  • Premiumkajak (alla modeller och storlekar) från Melker of Sweden.
  • Alla nödvändiga tillbehör som flytväst, paddel och kapell.
  • Ledarledd paddling i grupp minst en gång/månad.
  • Tur- och träningstips för att få ut det mesta av sin paddling.
  • Enkelt och intuitivt system för bokning och upplåsning. 
  • Community för att enkelt hitta nya tränings- och paddlingspolare.

 

Kort film som visar konceptet; vimeo.com/471680365

 

 

 

Var finns Melker Move?

 

Redan den första december kommer de första abonnenterna kunna kasta loss i centrala Stockholm, från företagets egna brygga @ Pampas Marina, i direkt anslutning till Melker of Sweden’s brand store.

 

Den andra stationen för Melker Move är i det närmaste helt färdigställd och finns på en av bryggorna i inre hamn, Karlstad. Förhoppningen och ambitionen är att kunna släppa ut de första paddlarna redan före årsskiftet även på Vänern och i Klarälvsdeltat.

 

 

- Vi tillgängliggör vattnet för invånare och turister på ett hållbart, enkelt, tryggt och säkert sätt. Tjänsten i sig blir friskvård för personal, upplevelse för turister, och hemester för alla oavsett socioekonomiska förutsättningar.

 

- På lite länge sikt hoppas vi kunna erbjuda Melker Move i fler städer och ha fler stationer i samma stad så en kan hämta och lämna sin utrustning på olika platser, då kan vi också erbjuda paddling från A - B, vilket är ännu mer spännande, avslutar Pelle Stafshede.

 

Länk till pressmeddelande (PDF)

 

För mer information kontakta:
Pelle Stafshede, Melker of Sweden
0733 - 16 95 35 / pelle@melkerofsweden.se

 

 

Melker of Sweden

 

Melker of Sweden grundades 2015 på Hammarö i Värmland och är en tillverkare av hållbara och innovativa produkter för vattensport som kajaker, paddelbrädor och tillbehör.

 

Genom att ständigt pressa gränserna för hållbarhet, hantverk, design och innovation har Melker of Sweden blivit det mest erkända företaget inom vattensport i Sverige. Företaget har hedrats av den internationella paddlesportsindustrin och branschkollegor, samt har mottagit flera priser, såsom German Design Award och Svensk Form, för sina tidlöst vackra och hållbara produkter framtagna för en aktiv och medveten livsstil.

 

Sharing Economy

Older post Newer post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published