Klarälven till Västerhavet - 10 juli - dag 3: Björby - Västra Tönnet (33,5 km)

Klarälven till Västerhavet - 10 juli - dag 3: Björby - Västra Tönnet (33,5 km)

Hejsan! 

Från att ha börjat detta paddlingsäventyr i solsken fick vi nu idag testa på en annan sida av det Värmländska vädret: regn. Totalt sett under hela dagen hade vi endast någon regnfri timme strax efter vi lämnat gårdagens lägerplats samt i slutet när vi fann en ny plats att tälta på. 

Till en början var vi lite ouppvärmda i och med att allt var blött vilket resulterade i lägre marschfart. I kombination med de nya gråa och råare väderförhållandena framträdde älven och de omgivande bergen med mystik. Tid för betraktelse och lite skön fotografering tänkte vi. 

Mystik.

Den kom nästan smygande den där åskan. Först som ett avlägset muller i fjärran men sedan som ett överhängande oväder. Precis innan den mest omfattande delen var vid oss la vid till vid ett litet sandrev för att vänta ut stormen. En synnerligen ordentlig storm var det, något som gjorde Lowe helt till sig då han älskar åska. Häftigt var det iallafall. 

Tar skydd hos några som redan fått upp en tarp på stranden. 

Middagen tillagades på ett annat sandrev några kilometer nedströms av storlek stor, större en fotbollsplan! I all väta som var hann ändå solen titta förbi i några sekunder medans vi åt våra makaroner al dente med pesto. 

"Titta, solen!" - Lowe Kinlund 2021

Efter färdig måltid bestämde vi oss att paddla med hög effektivt i. Paddla 25 minuter, vila 5 minuter. För att sätta guldkant på tillvaron lyssnade vi parallellt på sommarprat. Kvällens nattläger blev ute på Västra Tönnet. Allt är bra, om än blött, men myggen gör sig ständigt påminda. 

Nattläger

Allt gott,

//William

 


Older post Newer post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published